mandag den 16. maj 2016

Et lille album

Jeg er imponeret, når jeg ser nogen lave noget fantastisk ud af et ark papir. Dette album har jeg haft lavet før, men tænkte at det er på tide at det udkommer i en herre version.


Denne er lavet af Bo Bunny "Somewhere in Time" og ryggen af en lille stump ensfarvet karton.

Der findes udførlige videoer og vejledninger på nettet, men her kommer en hurtig gennemgang af hvordan jeg har lavet den:

 Skær kanten af , hvor der står hvad papiret hedder. Kontroller at begge sider måler 12".
 Papiret scores på den ene led: 3", 6" og 9"
Papiret scores på den anden led: 2", 6" og 10". Herefter skæres/klippes 6" scoringen op, så den kun hænger sammen i en af de yderste felter.

Fold papiret i scoringerne, og svært evt. alle kanterne.

 Læg en tynd stribe lim på foldningerne og yderkanterne, og buk strimlen på plads, og bold bogen på plads. giv den evt et par klemmer, indtil den er tør (gøres på begge sider).

Den del af 6" scoren der stadig hænger sammen, skal have lidt lim eller dobbeltklæbende tape på bagsiden, for ellers kommer bogen til at åbne sig i en forkert retning.

 Ryggen er sjældent super pæn, derfor laver jeg en ryg, der sættes udenpå: Her er selve kartonen skåret i 1½" x 4" og scoret i 5/8" og 7/8", på den korte led. Lim først den ene side fast, og derefter den anden side, ingen lim på selve ryggen, da den skal kunne bevæge sig.

Her er albummet inden pyntning.

Albummet er lidt lille til billeder, men det kan bruges som indsamlingskort, med tags i til underskrifter, eller en "klippekortsgave", hvor der kan være en tag, med en opvask, en børnepasning, en rengøring af badeværelset osv, osv....

Ingen kommentarer: